معرفی نرم افزار spss
spssمخفف عبارتStatistical Package for the Social Sciences (بسته آماری برای علوم اجتماعی) است و توسط انواع مختلف محققین برای تجزیه و تحلیل داده های آماری پیچیده استفاده می شود.
محققان بازار، محققین سلامت، شرکتهای نظرسنجی، نهادهای دولتی، پژوهشگران آموزشی، سازمانهای بازاریابی، استخراجکنندگان داده و بسیاری از کاربران دیگر برای پردازش و تجزیه و تحلیل دادههای خود از این نرم افزار استفاده می کنند.
این نرم افزار در ابتدا سال 1968 توسط Norman H.Nie ، Dale H.Bent و C.Hadlai Hull ساخته و تا سال 2009 توسط شرکت SPSS Inc منتشر می شد. در سال 2009 شرکت IBM این نرم افزار را به قیمت 1.2 میلیارد دلار خریداری کرد. به دلیل اختلاف در مالکیت بین سالهای 2009 تا 2010، با عنوان PASW (نرم افزار پیشبینی کننده تجزیه و تحلیل) نامیده شد و از ژانویه 2010 بهIBM SPSS Statistics تغییر نام یافت.
با استفاده از آن می توان گزارشاتی از آمار توصیفی شامل جداول فراوانی، جداول دو بعدی، شاخص های مرکزی و پراکندگی و … ایجاد کرد.
همچنین می توان آن را برای انجام محاسبات آمار استنباطی به کار گرفت. با نرم افراز spss، آزمون فرضیات آماری را به سادگی با استفاده از روش های مختلف آماری از جمله مقایسه میانگین ها، تحلیل واریانس، همبستگی، آزمونهای ناپامتری، رگرسیون خطی، تحلیل خوشه ای، تحلیل عاملی و … انجام می شود.
یکی از نقاط قوت این نرم افزار امکان پردازش آسان داده ها است. با SPSS کدگذای مجدد، تبدیل و ترکیب و ادغام متغیرها امکان پذیر است.
نتایج و خروجی ها در این نرم افزار قابل ویرایش بوده و به راحتی می توان در قالب Word و PDF نیز آنها را در اختیار داشت. تفسیر نتایج آن نیز نسبتاً آسان است.
برای یادگیری این نرم افزار، اگر کاملاً مبتدی هستید، در صورت تمرین مداوم روزانه کمتر از یک هفته طول می کشد تا اصول اولیه را فراگیرید. این اصول شامل وارد کردن داده ها، ایجاد متغیرها و اجرای تجزیه و تحلیل توصیفی است.
با مطالعه کتاب “آموزش SPSS از مبتدی تا پیشرفته” به راحتی می توانید مهارت و تسلط لازم برای استفاده از این نرم افزار را کسب کرده و تحلیل های آماری را خود را به سادگی انجام دهید.